tiistai 16. huhtikuuta 2013

This will hurt your sweet tooth! [Gluten free]








Hi everone!
This week we're diving into a English dessert I've been hearing talked about a lot. Banoffee pie. The name clearly sums up the main parts of this pie: banana and toffee. Once again the crust of this pie is gluten free but don't let it bother since it's actually better tasting than a normal crust. I was pretty excited for this and when I got to taste it, it was brilliant! Although I must warn you, this pie is pretty sweet so it'll definitely remove that aching from your sweet tooth!
//
Moi kaikki!
Tällä viikolla sukelletaan ihanaan englantilaiseen jälkiruokaan, josta olen kuullut puhuttavan paljon. Banoffee piirakka. Nimi kiteyttää selväsi piirakan kaksi tärkeintä elementtiä: banaanin sekä toffeen. Jälleen kerran piirakan pohja on gluteiiniton, mutta älä anna sen häiritä, koska maku on älyttömän paljon parempi kuin normaaleissa pohjissa. Olin innoissani kuin aloitin leipomaan ja vihdoin kun pääsin maistamaan, se oli taivaalista! Täytyy kuitenkin pieni varoituksen sana antaa, koska piirakka on aika makeaa, se vie 100% varmuudella makeahampaan kolotuksen alta aika yksikön!


Crust// Pohja:
2dl (7 fl oz) Gluten free flours// Gluteiinitonta jauhoseosta
3 1/4dl (11 fl oz) Almond flours// Mantelijauhoa
1dl (3,5 fl oz) Powdered sugar// Tomusokeria
115g (4 oz) Butter// Voita
2 Egg yolks// Munankeltuaista

Filling// Täyte:
1 can (400 g/14 oz) Condensed milk// Maitotiivistettä
70g (2 1/4oz) Brown sugar// Fariinisokeria
2-3 Bananas// Banaania
1,5dl (5 fl oz) Whipping cream// Kuohukermaa
2 tbsp Powdered sugar// Tomusokeria


We're going to begin by shifting the flours and sugar into a bowl. Then continue by mixing the coolish butter into the flours by hand until it looks something like the dough in the picture underneath. After mixing well, we dunk the remaining 2 egg yolks and mix them into it by hand.
//
Aloitetaan piirakkapohjasta ja siivilöidään jauhot ja sokeri kulhoon. Tämän jälkeen hiero viileä voi käsin jauhojen sekaan, kunnes taikina näyttää kutakuinkin samalta kuin alla olevassa kuvassa. Vaivataan sekaan vielä viimeiseksi 2 munankeltuaista.

Cover up the bowl and let the dough to cool down in a fridge for an hour. After the hour of cooling down, butter up a 23cm (9 inch) pie dish and spread the dough into it. Poke it thoroughly with a fork and stick it back into the fridge for 30mins.
//
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä jääkapissa noin tunnin ajan. Jäähtymisen jälkeen voitele 23cm piirasvuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele pohja kauttaaltaan haarukalla ja anna levätä taas jääkaapissa 30min ajan.  

Preheat the oven to 180°C (350F), cover up the crust with a greaseproof paper and put some uncooked peas or rice on top of the paper. Bake it for 10-15mins and you should be good.
//
Lämmitä uuni 180°C, peitä pohja leivinpaperilla ja laita painoksi kypsentämättömiä herneitä tai riisiä. Paista pohjaa 10-15min ja sen piäisi olla valmis täytettäväksi. 


The we move on to the filling. We start from the toffee by heating up the brown sugar and condensed milk on the stove. Boil it for about 20 mins but be careful since I almost burnt mine because keeping the stove on too hot! After 20 mins it should be a lot thicker and have a nice caramel color in it. Let it cool down a bit before pouring it into the pie.
//
Sitten siirrytään täytteen pariin. Aloitetaan lämmittämällä fariinisokeria ja maitotiivistettä hellalla toffeeta varten. Keitä seosta noin 20 min ajan, mutta varo koska poltin omani melkein pohjaan liian kuuman hellan takia! 20 minuutin jälkeen toffeen pitäisi olla paljon paksumpaa ja väri muuttunut kauniin karamelliseksi. Anna toffeen jäähtyä vähän ennen sen kaatamista piirakkaan.




This part here should be easy. Basically just layer up each of the filling starting from the toffee. Pour it in first and then spread the sliced bananas evenly on top of it. Whip the cream with that little bit of powdered sugar and create a pretty whipped cream cover on the pie. Feel free to use imagination on this one! :)
//

Tämän osan pitäsikin olla helppo. Yksinkertaisesti kasataan piirakka kerroksittain aloittamalla toffeesta. Kaada se ensimmäiseksi pohjalle ja lisää siivutetut banaanit päälle. Vatkaa vielä kerma ja tomusokeri ja luo kaunis peitto banaanien päälle. Mielikuvitus on aina sallittua koristelu vaiheessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti