perjantai 19. heinäkuuta 2013

Everybody loves pancakes! // Kaikki rakastavat pannukakkuja!





American pancakes, definitely one of my favorites! I've always sort of cheated on these and got the pancake mix from store. How unprofessional! :D Therefore I wanted to challenge myself and make them from scratch without extra food additives.
For the toppings I chose something a bit healthier than the usual chocolate chips and whipped cream, so I hope you'll enjoy as well!
//
Amerikkalaiset pannukakut, ehdottomasti yksi lemppareistani! Olen aina tavallaan huijannut näissä ja hankkinut valmiin pannukakku mixin kaupasta. Kuinka epäammattimaista! :D Siksipä halusin vihdoin haastaa itseni tekemään koko setti alusta lähtien ilman ylimääräisiä lisäaineita.
Lisukkeiksi valitsin vähän jotain terveellisempää kuin tavalliset suklaahiput kermavaahdolla, joten toivon että tekin nautitte näistä!


This recipe was from one of my American cookbooks so I try to convert the amounts as well as I can. I actually have a measuring cup with both American and European measures so it's been easy for me. :)
//
Tämä resepti on yhdestä amerikkalaisesta keittokirjastani, joten yritän kääntää määrät niin hyvin kuin mahdollista. Itselläni on mittakuppi, joka sisältää molemmat mittayksiköt joten olen päässyt helpolla. :)

American pancakes // Amerikkalaiset pannukakut

~2 1/3 dl (1 cup) Flours // Jauhoja
1 tl/tsp Baking powder // Leivinjauhetta
2/3 dl (1/4 cup) Sugar // Sokeria
~2 1/3 dl (1 cup) Milk // Maitoa
2 Eggs // Kananmunaa
1/2 tl/tsp Vanilla extract // Vaniljauutetta
2 rkl/tbsp Melted butter // Voisulaa

1 Banana // Banaani
Greek yogurt// Kreikkalaista jugurttia
Honey // Hunajaa 

Mix flours and baking powder together and add the sugar. In another bowl, mix together the milk, eggs and vanilla extract. Make a little well in the middle of flours and whisk in the milk mixture ittle by little. Then finally whisk the butter in.
Prepare the pan by heating it up and melting a little butter in there. Scoop a spoonful of batter to the pan. The pancake is ready to be turned over when little bubbles appear on the surface and pop. Cook both sides golden brown.
Serve pancakes warm with sliced banana, greek yogurt and honey.
//
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja lisää sitten sokeri. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja vaniljauute. Tee pieni kuoppa jauhojen keskelle ja sekoita maitoseos hiljalleen jauhoihin. Vispaa vielä voi mukaan viimeisenä. 
Lämmitä pannu ja sulata pieni voinokare tarttumisen estämiseksi. Annostele reilu lusikallinen taikinaa pannulle ja anna paistua. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun pinnalle nousee kuplia, jotka  hajoavat. Paista molemmat puolet kullanruskeiksi.
Tarjoile pannukakut lämpiminä viipaloidun banaanin, kreikkalaisen jugurtin ja hunajan kera.


Even though I did everything according to the recipe, my pancakes didn't turn out to be as puffy and fluffy as the "real" ones. I guess my ingredients weren't American enough to get the real effect. :P
//

Vaikka toimin juuri ohjeen mukaan, en saanut pannukakuista yhtä pulleita ja kuohkeita kuin "aidoista" pannukakuista. Ehkäpä ainekseni eivät olleet tarpeeksi amerikkalaisia saavuttamaan haluttuja ominaisuuksia. :P 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti