torstai 9. tammikuuta 2014

Burn Baby Burn

New year and new challenges!
I hope all of you guys had a terrific Christmas and New Years even though the absence of snow tried to kill all the holiday spirit. At least mine. I'd have been the grumpiest person on this planet if I didn't get all that yummy Christmas food. So I thank my family for that! :D
Turning this into some kind of Thanksgiving speech, I'm also thankful for all of the presents I got. Especially a couple of the kitchen tools, which were a total surprise to me.
//
Uusi vuosi ja uudet kujeet!
Toivottavasti kaikilla teillä oli mahtava joulu sekä uusi vuosi, vaikka lumi yritti poissaolollaan pilata juhlafiiliksen. Ainakin minun osalta. Olisin ollut planeetan ärtynein ihminen, ellen olisi saanut kaikkia niitä taivaallisia jouluruokia. Joten kiitän perhettäni siitä! :D
Teen tästä kunnon kiitospäivä puheen, sillä olen hyvin kiitollinen myös lahjoista, joita sain.
Erityisesti muutamasta keittiötyövälineestä, jotka olivat täsi yllätys minulle.



This one is my favorite! (and it even matches my Kitchen Aid ;)) I've been looking for a affordable mini blowtorch for a while now so I could try my hand at crème brûlées, toasted meringues and whatnot. By the way, if any of you guys have more info about the desserts/food I could use this on it would be awesome and I'd appreciate that a lot!
//
Tämä on suosikkini! (ja se jopa sopii väriltään yhteen mun Kitchen Aidin kanssa ;)) Olen yrittänyt etsiä kohtuuhintaista mini puhalluslamppua jo jonkin aikaa, jotta voisin kokeilla taitojani crème brûléessä, paahdettavissa marengeissa ym. Kertokaa muuten ihmeessä, jos teiltä löytyy enemmän tietoutta jälkiruuista/ ruuista, missä voisin käyttää tätä työkalua!

This one got a few chuckles from me after I unwrapped it but now I'm just excited to test it if it really works. It would help me tremendously because I'm terrible at peeling apples :D Not that I make apple dishes every single day and need to peel millions of apples, but every once in a while it's nice to have a bit of extra help when u need it. :)
//
Tämää sai muutamat hihittelyt minulta, kun avasin paketin. Tosin nyt vain olen enemmän innoissani testaamassa sitä, jos se toimisikin täydellisesti. Se auttaisi valtavasti, koska olen surkea kuorimaan omenoita :D Ei sillä, että tekisin omenaa sisältäviä ruokia joka päivä ja joutuisin kuorimaan miljoonia omenoita, mutta aina toisinaan on kiva olla ylimääräistä apua kun sitä tarvitsee. :)

Crème Brûlée


  • half a vanilla pod
  • 3,3dl (1 1/3 cup) cream
  • 1dl (2/5 cup) milk
  • 4 egg yolks
  • 1/2dl (1/5 cup) sugar
  • fine cane sugar on top


Start by measuring cream and milk into a small pot. Slice the vanilla pod open and scratch off the seeds. Then throw those seeds and the pod into the cream mixture. Keep the pot on low heat until it bubbles for the first time. Meanwhile mix the egg yolks and sugar lightly in a bowl.
When the cream mixture has reached its boiling point, slowly it in with egg yolks and mixing it constantly. Do not whip it too much so it doesn't create foam.
Pour it into the ramekins through a sieve.
Put those ramekins into a deep oven dish and place them on the lowest point in the oven. Pour just enough water into the bigger oven dish so the the water level reaches halfway up on those ramekins.
Cook them for about 20-25mins so that they look clotted but not hard. Let them cool down and then settle down in a fridge for 2-3 hours.
Just before serving, sprinkle some of that cane sugar on top of them and lightly roast the surface with the blowtorch so they get a beautiful golden brown color.



Crème Brûlée


  • puolikas vaniljatanko
  • 3,3dl kermaa
  • 1dl maitoa
  • 4 keltuaista
  • 1/2dl sokeria
  • hienoa ruokokidesokeria pinnalle


Esilämmitä uuni 190°C (375 F)
Aloita mittaamalla kattilaan kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet, jonka jälkeen laita sekä siemenet että tanko kermaseokseen. Kuumenna niin kauan että seos pulpahtaa. Tällä välin sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti kulhossa.
Kun kermaseos on saavuttanut kiehumispisteen, kaada se ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen keltuaisiin. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
Kaada massa siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta vuuat uunivuokaan ja laita uunin alatasolle. Kaada vettä uunivuuan pohjalle niin, että vesiraja ylettyy puoleen väliin annosvuokien reunaa.
Paista 20-25 min niin että massa on hyytynyt muttei kovaa. Anna jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa 2-3h.
Juuri ennen tarjoilua, ripottele pinnalle ruokokidesokeria ja paahda kullanruskeaksi puhalluslampulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti