maanantai 15. heinäkuuta 2013

приятного аппетита!



So I got this amazing cookbook full of beautiful looking salads but for some reason I've just forgot that after I got into baking. I was flipping through it a day or two ago to pick up something new and this recipe was one of them. It's a Russian salad although I'm not sure if it's actually a popular Russian recipe. Even though it was just the name, I can tell you that it was absolutely fantastic! The portion size was suprisingly small when divided in 4 so double the ingredients if you want bigger portions.
//
Sain aikanaan hienon keittokirjan täynnä toinen toistaan kauniimpia salaatteja, mutta syystä tai toisesta se unohtui kaapin pohjalle kun aloitin leipomaan. Selailin kirjaa pitkästä aikaa muutama päivä sitten uusien reseptien toivossa ja tämä oli yksi niistä joista pidin paljon. Se kantaa nimenään Venäjänsalaatti, mutta en ole kovinkaan varma aidosta venälaisyydestä. Vaikka se olisikin vain nimi, voin kertoa teille, että salaatti oli todella fantastista! Annoskoko oli yllättävän pieni 4:lle jaettuna, joten tuplaa määrät jos haluat isompia annoksia.


Russian salad // Venäjänsalaatti

4 portions // annosta

230g (8 oz) New potatoes // Uusia perunoita
115g (4 oz) Small carrots // Pieniä porkkanoita
115g (4 oz) Mini corn // Minimaisseja
115g White mushrooms // Herkkusieniä
350g (12 1/3 oz) Big cooked shrimps // Isoja kypsiä katkarapuja
1,25dl (4 fl oz) Mayonaise // Majoneesia
1 rkl / tbsp Lemon juice // Sitruunamehua
2 rkl / tbsp Canned capers, drained and rinsed // Säilöttyjä kapriksia, valutettuna ja huuhdottuna
2 rkl / tbsp Extra virgin olive oil // Extra virgin oliiviöljyä
Hard boiled eggs // Kovaksi keitettyä kananmunaa
Canned anchovies fillets drained // Säilöttyä anjovisfilettä valutettuna
salt and lemon pepper // suolaa ja sitruunapippuria
paprika powder // paprikajauhetta

Begin by boiling up the potatoes (for 20mins) and carrots and mini corns (for ~10mins).
Chop the mushrooms and mix them up with the shrimps in a bowl. Mix mayonaise and lemon juice in another bowl. Pour only half of the mayo sauce into the shrimp bowl and after mixing up, add the capers. Season with salt and lemon pepper as you want.
//
Aloita keittämällä perunat (20 min) ja porkkanat ja minimaissit (~10min).
Viipaloi herkkusienet ja sekoita ne katkarapujen kanssa kulhossa. Valmistele toisessa kulhossa kastike sekoittamalla majoneesi ja sitruunamehu keskenään. Kaada puolet kastikkeesta katkarapukulhoon ja sekoittamisen jälkeen lisää kaprikset. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla oman maun mukaan.


Drain all of the veggies; potatoes, carrots and mini corn, rinse them up with some cold water and put them into a bowl.  add the olive oil and give them a toss.
Place olive oiled veggies on the plate first. Then pile up some of that shrimp mixture. As a decoration, place a slice of egg on top, a sliced up anchovy and finish it up with some paprika powder.
You can serve the salad with the remaining mayo sauce.
//
Valuta kaikki kasvikset; perunat, porkkanat ja minimaissit, huuhdo ne kylmällä vedellä ja kumoa kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyöräytä ne muutaman kerran ympäri sekoittuakseen.
Kasaa kasvikset lautaselle ensin. Lisää sitten pieni keko katkarapusekoitusta. Aseta koristeeksi kananmunan viipale, halkaistu anjovisfilee ja viimeistele annos paprikajauheella.

Tarjoile salaatti lopun majoneesikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti