torstai 25. heinäkuuta 2013

Simplicity at its best // Yksinkertaisuutta parhaimmillaan






This time the recipe is one of the simplest and more traditional then ever. The reason why I picked this one is as simple as the recipe; we basically just had some buttermilk which was going to expire. :D
I actually made two cakes: one with glaze and one without. I can tell that the glazed one was so much better and so I decided to share that with you guys!
//
Tällä kertaa resepti on yksi yksinkertaisimmista ja perinteisemmistä kuin koskaan ennen. Valintani peruste on yhtä yksinkertainen kuin reseptinikin; meillä yksinkertaisesti oli vain piimää, joka oli vaarassa mennä vanhaksi. :D
Tein oikeastaan kaksi kakkua: toisen kuorrutteella ja toisen ilman. Voin sanoa, että kuorrutettu kakku vei ehdottomasti voiton ja siksi päätin jakaa sen kanssanne!



Spice cake // Piimäkakku

3 Eggs
3dl (10 fl oz) Sugar // Sokeria
175g (6 oz) Melted butter // Sulatettua voita
2,5dl (8,5 fl oz) Buttermilk // Piimää
4,5dl (15 fl oz) Flours // Jauhoja
1 tl /tsp Baking powder // Leivinjauhetta
1 tl /tsp Baking soda // Ruokasoodaa
2 tl /tsp Cardamom // Kardemummaa
2 tl /tsp Cinnamon // Kanelia
1 tl /tsp Powdered ginger // Inkivääriä
0,5 tl /tsp Powdered cloves // Neilikkaa

1,5dl (5 fl oz) Confectioners sugar // Tomusokeria
1 rkl/ tbsp Cold water // Kylmää vettä


Preheat the oven to 175°C (350F).
Butter and flour up a cake tin.
Beat the eggs and sugar with a mixer into fluffy but not too stiff foam. Keep mixing while you pour the buttermilk and melted butter in.
In another bowl, mix together the flours and all of the spices. Use a mixer to combine them into the egg bowl.
Pour the batter into the cake tin and bake it for 50mins- 1 hour.
Let the cake cool down completely before glazing it. Mix together the confectioners sugar and water until the glaze is thick yet pourable. Pour the glaze onto the cake and sprinkle some cinnamon on top of that.
//
Lämmitä uuni 175°C (350 F).
Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri vatkaimella kuohkeaksi muttei liian kovaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista, kun sekoitat piimän ja sulatetun voin taikinaan.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja muut mausteet. Vatkaa jauhot taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 50min- 1tunti.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Sekoita pienessä astiassa tomusokeri ja tilkka vettä, kunnes koostumus on paksu mutta kuitenkin valuva. Kaada kuorrute kakun päälle ja ripottele pinnalle hieman kanelia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti