torstai 11. heinäkuuta 2013

Sweet & sour cupcakes // Makean happamat muffinssit


Finally I found some rhubarb! You guys don't even know how I've been hunting for that in a past week or so. :D I have this habit of picking up the newest issue of K-market's free food magazine (Pirkka -magazine) every month. It never lets me down. There's always at least a recipe or two which lights me up! This time I chose this delicious Rhubarb-coconut cupcakes I desperately want to share with you.
I've also considered to publish some salty, necessarily non-baking related recipes here as well. Like my new favorite Coleslaw recipe in the same issue with the cupcakes. :)
//
Vihdoin löysin raparperia! Ette tiedäkään kuinka antaumuksella olenkaan metsästänyt sitä kaupoista viimeisen viikon aikana. :D Minulla on tapana ottaa joka kuukausi uusin Pirkkalehden numero K-marketista. Lehti ei koskaan petä minua. Sieltä löytyy joka kerta resepti jos toinenkin, mitkä saa minut innostumaan! Tällä kertaa valitsin tämän herkullisen Raparperi-kookos muffinireseptin, jonka haluin ehdottomasti jakaa kanssanne.
Olen myös harkinnut suolaisten, eikä välttämättä leivontaan liittyvien, reseptien julkaisemisen. Kuten uuden suosikki Coleslaw reseptin, joka löytyykin samasta lehdestä muffinien kanssa. :)


Cupcake batter // Muffinitaikina
12-15 pieces // kappaletta

200g (7 oz) Butter // Voita
2dl (7 fl oz) Sugar // Sokeria
3 Eggs // Kananmunaa
4dl (14 fl oz) Flours // Vehnäjauhoja
1dl (3,5 fl oz) Coconut flakes // Kookoshiutaleita
2 tl/ tsp Baking powder // Leivinjauhetta
1tl /tsp Cardamum // Kardemummaa
1dl (3,5 fl oz) Natural yogurt // Maustamatonta jugurttia
3,5 dl (12 fl oz) Chopped rhubarb // Pilkottua raparperia

Icing // Kuorrute

1,25dl (4 fl oz) Whipping cream // Kuohukermaa
1dl (3,5 fl oz) Cocnut jam // Kookoshilloa
0,5 tl/ tsp Vanilla sugar // Vaniljasokeria

Preheat the oven to 225°C (425 F).
Mix together the butter and sugar and whisk eggs one by one in it. In another bowl, mix together flours, coconut flakes, baking powder and cardamum and mix them into the butter. Add the yogurt last but don't over mix the batter!
Fill the cups half way full and create little rhubarb pile in the middle. Then cover them with some more batter.
Bake them for 13-15 minutes and let them cool down completely afterwards.
Prepare the icing by whisking the cream first. Add the jam and vanilla sugar and whisk it a bit more till they're properly mixed. Then pipe the icing onto the cooled down cupcakes.
//
Esilämmitä uuni 225°C
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, jonka jälkeen vatkaa munat yksitellen mukaan. Sekoita vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jugurtti mukaan viimeisenä, mutta vältä sekoittamasta liikaa!
Täytä muffinssikupit puolilleen ja kasaa pieni raparperikeko keskelle. Lisää sitten taikinaa sen verran, että raparperit peittyvät.
Paista muffinsseja 13-15 minuuttia ja anna niiden sitten jäähtyä kokonaan.
Valmista tällä välin kuorrute. Vatkaa kerma suht kovaksi ja lisää hillo ja vaniljasokeri mukaan. Vatkaa hieman lisää, jotta seoksesta tulee tasaista. Pursota kerma jäähtyneiden muffinssien päälle.


I LOVE rhubarb pie with vanilla cream and these were like cute little serving sized pies! I was actually sad that everybody loved these so much that there was less for me to eat. :D Although I kind of wished for more rhubarb so next time I might try to mix the chopped rhubarb into the batter.
//
RAKASTAN ehdottomasti raparperi piirakkaa vaniljakastikkeella ja nämä olivat kuin söpöjä, pieniä annoskokoisia piirakoita! Olin oikeastaan pettynyt, koska kaikki rakastivat näitä niin paljon, että ne katosivatkin parempiin suihin. :D

Toivoin kuitenkin enemmän raparperia, joten ensi kerralla saatan kokeilla sekoittaa raparperin palat suoraan taikinaan pienen kasan sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti