torstai 9. toukokuuta 2013

Pretty treat for the Mother's Day // Kaunis herkku äitienpäiväksi


Mother's Day is knocking on the door so I wanted to bake something what I've always wanted to try. These cupcakes are called Red velvet cupcakes and they get their name from the deep red color they have. These ones are perfect treat for all the moms on this upcoming Sunday! :)
//
Äitienpäivä on ovella ja ajattelin leipoa jotain, mitä olen aina halunnut kokeilla. Nämä kuppikakut tunnetaan nimellä Red velvet ja ne saavat nimensä syvän punaisesta värityksestään. Nämä ovat täydellinen tarjoaminen äideille tulevana sunnuntaina! :)


Cupcakes// Kuppikakut:

150g (5,5 oz) Butter// Voita
3dl (10 fl oz) Sugar// Sokeria
4 Eggs// Kananmunaa
2,5 dl (8,4 fl oz) Milk// Maitoa
Red food color (prefer gel texture) // Punaista elintarvikeväriä (suosittelen geelimäistä väriä)
5dl (16 fl oz) Flours// Jauhoja
1,5 Tsp Vanilla sugar// Vaniljasokeria
4 Tbsp Cocoa powder// Kaakaojauhetta
1 Tsp Salt // Suolaa
2 Tsp Vinegar// Viinietikkaa
1,5 Tsp Baking powder// Leivinjauhetta

Icing// Kuorrutus:

400g (10,5 oz) Cream cheese// Maustamatonta tuorejuustoa
2dl (7 fl oz) Powdered sugar// Tomusokeria
2 Tsp Vanilla sugar// Vaniljasokeria
A splash of lemon juice// Tilkka sitruunamehua


Preheat the oven to 175° C, 345 F
Mix the sugar and butter into a fluffy foam. Then add the eggs mixing one by one into the foam.
//
Lämmitä uuni 175°C
Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten munat vatkaamalle ne yksi kerrallaan vaahtoon.



Add the milk and food color next. Here I suggest you to use gel type food coloring since the liquid one doesn't do its job here. Liquid colors tend to disappear into the cupcake batter and before you get the right color, you have to use A LOT of it. That might ruin the taste of them. I got this small bottle of gooey Red velvet color/flavor from our local baking supply store and it worked so well!
//
Lisää maito ja punainen elintarvikeväri seuraavaksi. Tässä kohtaa suosittelen käyttämään geelimäistä elintarvikeväriä, koska nestemäinen ei oikein tahdo toimia. Nestemäinen väri katoaa tämän tyyppiseen taikinaan ja ennen kuin saat haluamasi värin, saat käyttää sitä paljon. Liika nestemäinen elintarvikeväri voi pilata maun kokonaan. Itse ostin läheisestä leipomotarvikeliikkeestä pienen pullon siirappimaista Red velvet väriä/ aromia ja se toimi tosi hyvin!


Mix the dry ingredients into the batter: flours, vanilla sugar, cocoa powder and salt. Baking powder is going to be mixed with vinegar and added to the batter last. Then pour it into the cups and bake them for 20 mins.
//
Sekoita kuivat aineet joukkoon: jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja suola. Leivinjauhe sekoitetaan viinietikkaan ja lisätään taikinaan vasta vimeiseksi. Jaa taikina kuppeihin ja paista kuppikakkuja 20 minuuttia. 


Let the cupcakes cool down well and mix the icing in the meanwhile. Basically just mix the icing ingredients together and your ready to pipe the icing on the cupcakes.
//

Anna kuppikakkujen jäähtyä kunnolla ja sekoita kuorrute valmiiksi sillä aikaa. Vatkaa ainekset vain keskenään ja olet valmis pursottamaan sen kuppikakkujen päälle. 

maanantai 22. huhtikuuta 2013

The dessert of Gods // Jumalten jälkiruoka [Gluten free]




Greetings my chicsters!
On Sunday I celebrated the first actual warm spring day with this delicacy. I totally have fell in love with this recipe book I found from the library a couple of weeks ago and this recipe here just strengthen my love to gluten free baking. At first I hesitated with the tart, whether I'd bake it or not, but in the end I thought these two were combined for a reason. On this recipe you'll need an ice cream machine! Both of these two contain a good amount of pistachio nuts so I started to hunt for the best value to size ratio out there. Turned out that nuts are darn expensive!! :D The most reasonable bag I found was 400g (14 oz) and cost about 6€. The next step was to get a couple sore fingers by releasing every single nut from their shells. In total you'll need 200g (7oz) of those nuts and one 400g bag only gave me about 160g so another trip to the store was necessary. After 45mins I was ready to go! Notice, they sell plain pistachio nuts without any shells in some health store but the price rises way too high because of that.. Almost 20€/200g (7oz)!
//
Tervehdys chicsterini! Sunnuntaina juhlistin ensimmäistä kunnon lämmintä kevätpäivää tällä herkulla. Rakastuin täysin tähän leivontakirjaan (Leivo Gluteenitonta, Hannah Miles), jonka löysin kirjastosta muutama viikko sitten ja tämä kyseinen resepti vahvistaa vain rakkauttani gluteenitonta leivontaa kohtaa. Epäröin alussa josko tekisin torttua ollenkaan, mutta lopulta päädyin siihen tulokseen, että nämä kaksi on laitettu yhteen syystä. Tässä reseptissä tarvitset jäätelökoneen!
Molemmat näistä sisältävät kunnon määrän pistaasipähkinöitä, joten lähdin metsästämään parasta hinta/määrä suhdetta. Kävi ilmi, että pähkinät ovat hiton kalliita!! :D Kaikista järkevin pussi, jonka löysin, oli 400g ja maksoi vähän päälle 6€ (Prismasta, X-tra:n tuote). Seuraava vaihe oli saada muutama kipeä sormi vapauttamalla jokainen pähkinä kuorestaan. Kokonaisuudessaan pähkinöitä tarvitaan 200g ja yksi pussi tuotti tulosta vain 160g verran, joten toinen kauppareissu oli tarpeen. 45 minuutin jälkeen oli vihdoin valmis leipomaan!
Huomaa, että valmiiksi kuorittuja pähkinöitä löytyy esim. terveyskaupasta, mutta hintakin pomppaa taivaisiin sen myötä.. melkein 20€/200g!


Let's begin from the ice cream // Aloitetaan jäätelöstä

3 Egg yolks // Munankeltuaista
5 Tbsp Sugar // Sokeria
3dl (10 fl oz) Cream // Kermaa
100g (3,5 oz) Chopped pistachio nuts// rouhittuja pistaasipähkinöitä
0,5 Tsp Vanilla extract // Vaniljauutetta
Green food color if you want // Vihreää elintarvikeväriä halutessasi

The original recipe told to use 1dl (3,5 fl oz) of milk and 2dl (7 fl oz) of cream but I wanted to have extra creamy ice cream so I replace the milk with cream. It's up to you how you like your ice cream. :)
//
Alkuperäisessä reseptissä oli 1dl maitoa ja 2dl kermaa, mutta itse halusin oikein kermaista jäätelöä, joten korvasin maidon kermalla. Voit päättää itse oman jäätelösi koostumuksen. :)



Whip the egg yolks and sugar lightly. Measure the cream (possible milk) and pistachios into a pot and bring it up to the boil.
//
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Mittaa kerma (mahdollinen maito) ja pistaasit kattilaan ja kiehauta nopeasti. 


Pour the cream-pistachio mixture into the yolk mixture and whip it up with a mixer. Pour it back into the pot and heat it up until the texture gets thicker. Then add the vanilla extract and the possible food coloring and let it cool down.
//
Kaada kerma-pistaasi seos keltuaisiin ja vatkaa ne keskenään sekaisin. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sitä, kunnes se tulee paksummaksi. Lisää sitten vaniljauute ja mahdollinen elintarvikeväri ja anna seoksen jäähtyä.



Start up the ice cream machine and pour the mixture in. Let the machine do its job for 25-35 mins (check your own machine's instructions) and then pour it into a box with a lid and store it in a freezer.
 //
Käynnistä jäätelökone ja kaada jäähtynyt seos koneeseen. Anna koneen tehdä tehtävänsä 25-35 minuutin ajan (tarkista oman koneesi ohjeet) ja kaada se sitten kannelliseen rasiaan pakastamista varten.

Then the chocolate tart // Sitten suklaatorttu

260g (9 1/5 oz) Dark chocolate // Tummaa suklaata
100g (3,5 oz) Butter // Voita
3 2/3dl (12,2 fl oz) Powdered sugar // Tomusokeria
4 Eggs (yolks and egg whites separated) // Kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
1 Tsp Vanilla extract // Vaniljauutetta
100g (3,5 oz) Powdered pistachios (use a mixer to powder them) // Pistaasipähkinäjauhetta (jauha pähkinät yleiskoneessa)

+ 23cm (9 inch) buttered springform pan // voideltu irtopohjavuoka

Preheat the oven to 180°C (350F)


Melt the chocolate and butter in a water bath. Let it cool down to room temperature after melting.
//
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna sen sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 



Whip the egg yolks and powdered sugar lightly. Fold lightly in the cooled down chocolate, vanilla extract and pistachio powder. Then whip the egg whites till you can form little peaks from it. Fold it also in. The egg whites are supposed to make the tart batter smoother and reduce the thickness.
//
Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa kevyesti. Kääntele mukaan jäähtynyt suklaa, vaniljauute ja pistaasijauhe. Vatkaa sitten valkuaisia niin kauan, että voit lopulta muodostaa pieniä huippuja siitä. Kääntele vaahto myös mukaan. Valkuaisten pitäisi notkistaa taikinaa reilusti.



Pour the batter into a buttered springform and let it bake for 25-30 mins. The surface should be nice and crispy meanwhile the insides are still a bit squishy. Almost like an mud cake. When cooling down, the cake gets more solid so make sure to release the springform pan after the cake has completely cooled down.
//

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja anna paistua uunissa 25-30 minuuttia. Tortun pinnan pitäisi olla rapea, mutta sisus vielä pehmeä. Melkein kuin mutakakku. Jäähtyessään tortusta tulee kiinteämpi, joten ennen vuuan irroittamista, anna tortun jäähtyä kokonaan. 

tiistai 16. huhtikuuta 2013

This will hurt your sweet tooth! [Gluten free]








Hi everone!
This week we're diving into a English dessert I've been hearing talked about a lot. Banoffee pie. The name clearly sums up the main parts of this pie: banana and toffee. Once again the crust of this pie is gluten free but don't let it bother since it's actually better tasting than a normal crust. I was pretty excited for this and when I got to taste it, it was brilliant! Although I must warn you, this pie is pretty sweet so it'll definitely remove that aching from your sweet tooth!
//
Moi kaikki!
Tällä viikolla sukelletaan ihanaan englantilaiseen jälkiruokaan, josta olen kuullut puhuttavan paljon. Banoffee piirakka. Nimi kiteyttää selväsi piirakan kaksi tärkeintä elementtiä: banaanin sekä toffeen. Jälleen kerran piirakan pohja on gluteiiniton, mutta älä anna sen häiritä, koska maku on älyttömän paljon parempi kuin normaaleissa pohjissa. Olin innoissani kuin aloitin leipomaan ja vihdoin kun pääsin maistamaan, se oli taivaalista! Täytyy kuitenkin pieni varoituksen sana antaa, koska piirakka on aika makeaa, se vie 100% varmuudella makeahampaan kolotuksen alta aika yksikön!


Crust// Pohja:
2dl (7 fl oz) Gluten free flours// Gluteiinitonta jauhoseosta
3 1/4dl (11 fl oz) Almond flours// Mantelijauhoa
1dl (3,5 fl oz) Powdered sugar// Tomusokeria
115g (4 oz) Butter// Voita
2 Egg yolks// Munankeltuaista

Filling// Täyte:
1 can (400 g/14 oz) Condensed milk// Maitotiivistettä
70g (2 1/4oz) Brown sugar// Fariinisokeria
2-3 Bananas// Banaania
1,5dl (5 fl oz) Whipping cream// Kuohukermaa
2 tbsp Powdered sugar// Tomusokeria


We're going to begin by shifting the flours and sugar into a bowl. Then continue by mixing the coolish butter into the flours by hand until it looks something like the dough in the picture underneath. After mixing well, we dunk the remaining 2 egg yolks and mix them into it by hand.
//
Aloitetaan piirakkapohjasta ja siivilöidään jauhot ja sokeri kulhoon. Tämän jälkeen hiero viileä voi käsin jauhojen sekaan, kunnes taikina näyttää kutakuinkin samalta kuin alla olevassa kuvassa. Vaivataan sekaan vielä viimeiseksi 2 munankeltuaista.

Cover up the bowl and let the dough to cool down in a fridge for an hour. After the hour of cooling down, butter up a 23cm (9 inch) pie dish and spread the dough into it. Poke it thoroughly with a fork and stick it back into the fridge for 30mins.
//
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä jääkapissa noin tunnin ajan. Jäähtymisen jälkeen voitele 23cm piirasvuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele pohja kauttaaltaan haarukalla ja anna levätä taas jääkaapissa 30min ajan.  

Preheat the oven to 180°C (350F), cover up the crust with a greaseproof paper and put some uncooked peas or rice on top of the paper. Bake it for 10-15mins and you should be good.
//
Lämmitä uuni 180°C, peitä pohja leivinpaperilla ja laita painoksi kypsentämättömiä herneitä tai riisiä. Paista pohjaa 10-15min ja sen piäisi olla valmis täytettäväksi. 


The we move on to the filling. We start from the toffee by heating up the brown sugar and condensed milk on the stove. Boil it for about 20 mins but be careful since I almost burnt mine because keeping the stove on too hot! After 20 mins it should be a lot thicker and have a nice caramel color in it. Let it cool down a bit before pouring it into the pie.
//
Sitten siirrytään täytteen pariin. Aloitetaan lämmittämällä fariinisokeria ja maitotiivistettä hellalla toffeeta varten. Keitä seosta noin 20 min ajan, mutta varo koska poltin omani melkein pohjaan liian kuuman hellan takia! 20 minuutin jälkeen toffeen pitäisi olla paljon paksumpaa ja väri muuttunut kauniin karamelliseksi. Anna toffeen jäähtyä vähän ennen sen kaatamista piirakkaan.




This part here should be easy. Basically just layer up each of the filling starting from the toffee. Pour it in first and then spread the sliced bananas evenly on top of it. Whip the cream with that little bit of powdered sugar and create a pretty whipped cream cover on the pie. Feel free to use imagination on this one! :)
//

Tämän osan pitäsikin olla helppo. Yksinkertaisesti kasataan piirakka kerroksittain aloittamalla toffeesta. Kaada se ensimmäiseksi pohjalle ja lisää siivutetut banaanit päälle. Vatkaa vielä kerma ja tomusokeri ja luo kaunis peitto banaanien päälle. Mielikuvitus on aina sallittua koristelu vaiheessa! :)

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Something old, something new, something gluten free



Hi and welcome back!
Today we're having something a bit different on here. Lately I have discovered that I'm not able to eat normal wheat products anymore so I've been doing some research of gluten free food. Especially different restaurants made me positively surprised by their menus. There's a lot of meals for these kind of special diets. Therefore I wanted to try to bake something gluten free for the first time in my life. I had this great focaccia recipe, which was unfortunately wheat based, so I searched for a gluten free version on Internet. 
Some of you, like me, might think that gluten free means instantly bad or tasteless food. This recipe here proved my expectations wrong. You actually couldn't taste the difference!
//
Moi ja tervetuloa takaisin!
Tänään meillä on syynissä vähän erilainen tapaus. Viime aikoina en ole syystä tai toisesta pystynyt käyttämään viljatuotteita, joten olen tutkinut gluteiinittomia vaihtoehtoja. Erityisesti eri ravintoloiden ruokalistat ovat positiivisesti yllättäneet minut. Tarjolla on paljon erikoisruokavalioiden annoksia. Siksipä halusin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni leipoa jotain gluteiinitonta. Minulla oli jo mahtava focaccia resepti, joka kuitenki valitettavasti oli tavallisiin jauhoihin leivottu. Etsin siis gluteiinittoman vaihtoehdon netistä.
Jotkut teistä, kuten minäkin, voivat ajatella että gluteiiniton tarkoittaa automaattisesti pahaa tai mautonta ruokaa. Tämä resepti todisti ainakin minun ennakkoluuloni vääriksi. Ero ei pysty oikeastaan edes maistamaan!


5dl (16 fl oz) Water // Vettä
25g (0,8 oz) Yeast // Hiivaa
1 Tbsp Psyllium powder // Psylliumkuorijauhetta
3 Tbsp Olive oil // Oliiviöljyä
1,5 Tsp Salt // Suolaa
2dl (7 fl oz) Dark gluten free flours // Tummaa gluteiinitonta jauhoseosta
4dl (14 fl oz) Normal gluten free flours // Gluteiinitonta jauhoseosta
120g (4,4 oz) Sun dried tomatoes // Aurinkokuivattuja tomaatteja
30g (1 oz) Black pitted olives or slices // Kokonaisia tai viipaloituja mustia, kivettömiä oliiveja
Rosemary // Rosmariinia
Fleur de sel // Sormisuolaa

Preheat the oven to 225°C (440 F)


Let's start by breaking the yeast into the 5dl of body temperatured water. Add the psyllium powder and mix it well. Let the base sit for 10mins.
//
Aloitetaan murentamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen (5dl). Lisätään psylliumjauhe ja sekoitetaan hyvin. Anna pohjan turvota 10min ajan.



Then we can add the rest of the ingredients: oil, salt and flours. The dough is not as thick as a normal bread dough so we mix it up with an electrical mixer for about 5mins.
//
SItten lisätään loput aineet: öljy, suola ja jauhot. Gluteiiniton taikina ei ole yhtä paksua kuin normaali leipätaikina, joten se sekoitetaan vatkaimella 5min ajan.


Spread the bread on a covered oven tray and let it rise for 20mins. Then spread the toppings and little bit of oil on top of the bread: sliced sun dried tomatoes, sliced olives, rosemary and fleur de sel. Bake it for 20 minutes and voilà!
 //
Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja anna taikinan kohota 20 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja ripottele pinnalle loput aineet: pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, viipaloidut oliivit, rosmariini ja sormisuola. Paista leipää keskitasolla 20 minuuttia ja valmista tuli!


Ps. I finally found the manuals for our ancient ice cream maker so there will be frosted treats coming up soon! :))
//

Ps. Löysin vihdoin ohjekirjan meidän ikivanhaan jäätelökoneeseen, joten lähitulevaisuudessa näemme myös jäädytettyjä herkkuja! :))

lauantai 30. maaliskuuta 2013

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Chocolate chip VS raisin [Nyt myös suomeksi!]

Can you tell the difference? // Huomaatko eron?

 It is time to solve the forever going battle between chocolate chip and raisin cookies! Originally I got this recipe from my granny and it included just raisins. I realized that why not to try with some chocolate chips.. It can't be bad, right?
Honestly, I've never understood the hate against raisin cookies. I absolutely love these ones but the result with chocolate knocked me out. I don't know if it's the fact that it's CHOCOLATE or just new flavor but they probably even topped the raisin version. Even though I had this amazing experience, I'm not going to abandon the original version because the flavors fit together like a glove. Therefore the judging is up to you, my readers. Bake some cookies and tell me your opinion on my Facebook page!
//
Vihdoin on tullut aika kirjoittaa ensimmäinen suomenkielinen päivitys! Rehellisesti sanottuna kyllä vähän jännittää, kun on tottunut kirjoittamaan englanniksi jo pitkän aikaa. :D Tänään siis selvitetään taistelu suklaa- ja rusinakeksien välillä. Kysymys on jakanut mielipiteitä netissä jo pitempään, joten päätin selvittää todellisen mielipiteeni asiasta.
Sain alkuperäisen, rusinoita sisältävän reseptin mummiltani ja päätin kokeilla pientä muunnosta. Minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut mitään rusinakeksejä vastaan, koska nämä kyseiset keksit ovat olleet yksi lemppareistani. Siispä tein puolet erästä rusinoilla ja puolet suklaahipuillla, jotta voisin vertailla. En tiedä oliko ero siinä, että ne tarjosivat uuden makuelämyksen vaiko siinä, että luonnollisesti rakastan suklaata, mutta suklaakeksit olivat mahtavia! Aion silti pitää perinteisen reseptin mielessä, koska mitäpäs sitä toimivaa enää muuttamaan. :) Teidän käsiinne jää siis pulman ratkaiseminen. Leipokaa ja kertokaa teidän suosikkinne Facebook-sivuillani!


125g (4,5 oz) Butter// voita
1,5dl (5 fl oz) Sugar// sokeria
4,5dl (15 fl oz) Oatmeal// kaurahiutaleita
1dl (3,5 fl oz) Flours// vehnäjauhoja
1dl (3,5 fl oz) Raisins// rusinoita (2dl if you're making raisin cookies only// 2dl jos teet vain rusinakeksejä)
1dl (3,5 fl oz) Chocolate// suklaata
1 tsp/tl Baking soda// soodaa
0,5dl (1,75 fl oz) Cream // kermaa



Preheat the oven to 200°C (400F)
We're going to start by mixing the dry ingredients, in the order of given up there, into the melted butter. So one more time: start with sugar, then oatmeal and flours.
//
Lämmitä uuni 200°C (400F)
Aloitetaan sekoittamalla kuivat aineet annetussa järjestyksessä sulatettuun voihin. Eli ensin sokeri, sitten kaurahiutaleet ja jauhot.


Mix the baking soda into the cream and add it to the dough.
//
Sekoita sooda kerman sekaan ja kaada se sitten taikinan joukkoon.


These were too big piles, make them even smaller cause they'll spread a lot!// Tee kasoista vielä pienempiä, koska ne leviävät aika lailla!

 Divide the cookie dough into two and mix the raisins with other and chopped chocolate with another one. Use spoons to create little piles onto the baking sheet (notice that they'll spread a lot!) Bake them for 5-10 mins depending on your oven. Mine took about 7 mins.
//
Jaa keksitakina kahteen osaan ja sekoita toiseen rusinat ja suklaa toiseen. Kasaa lusiokoiden avulla keksit pellille, mutta jätä hyvin leviämisvaraa äläkä tee kekseistä liian isoja! Paista keksejä 5-10 minuuttia uunista riippuen. Meidän uuni teki tehtävänsä noin 7 minuutissa.

Whoopsie!
Here, on the right, you can see the result when making too big cookies and bake them for too long. Left one is the perfect individual. :) They should turn golden brown when baked enough time.
//
Oikealla näette liian isoksi kasatun keksin, jota erehdyksessäni paistoin liian pitkään. Vasemmalla taas loistoyksilö. :) Tarpeeksi kun paistat, kekseistä pitäisi tulla kullanruskeita.


After all this fuzz I wouldn't take this problem too seriously. I'd say that unless I was expecting to eat for ex. choclate chip cookie and I got raisin one, I would be mad. Otherwise I'm happy with both of these and so were everybody else. Therefore let's solve this problem once in for all on my Facebook page in the following week!
Ps. Shoutout for my awesome boyfriend who has his birthday today! I love you so much boo! xoxo
//
Kaiken tämän jälkeen sanoisin, että kärpäsestä on tehty härkänen. Pettyisin siinä tapauksessa, jos odottaisin saavani suklaakeksin, mutta saisinkin rusinakeksin. Muuten jatkan elämääni hyvillä mielin, tietäen että reseptivalikoimassani on taas yksi hyvä uusi tulokas. :) Selvitetään siis lopullisesti tämä Facebook-sivuillani tulevan viikon aikana!

Ps. Synttärionnittelut parhaalle poikaystävälle ikinä! Rakastan sua niin paljon boo! xoxo 

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013








Happy Saint Patrick's Day folks!
Finally I got to stick my fingers into a new dough. After a long break it was great to be back in the old familiar kitchen. :) This recipe is actually from one of those new cookbooks I got from there. I needed to do some converting before I got in to the business but I think I got everything right. At least the result was delicious! I remember tasting warm banana bread for the first time at my est friend's. I fell straight in love with that but forgot to ask the recipe for it. This all happened before my trip so of course I forgot all of this until I found this book which included the recipe.
I don't know if you guys noticed but I put a little poll on my Facebook page, whether I should write this in Finnish also or not. I'd really appreciate if you would give your opinion there so I'd know how to improve this blog. :) Therefore this is the last "normal" post here and depending on the poll answers, who knows, maybe the next post will be written also in Finnish! So remember to give your vote on http://www.facebook.com/ChictasticBaking


After all this rant, shall we get started?
You'll need 2 loaf pans (size 8,5 x 4,5 x 2,5 inch; 21,5 x 11 x 6cm)
Butter for greasing
6,5 dl (2 3/4 cups) Flour + extra for the dusting
2 tsp Baking powder
2 tsp Cinnamon
1 tsp Salt
2,4 dl (1 cup) Chopped walnuts
3 Eggs
3 Bananans (prefere ripe ones)
1 Lemon zest and juice
1,2 dl (1/2 cup) Vegetable oil
2,4 dl (1 cup) Sugar
1,2 dl (1/2 cup) Brown sugar
2 tsp Vanilla extract


Start by greasing and dusting the loaf pan and preheat the oven to 180°C (350F). Mix the following ingredients in a bowl: flour, baking powder, cinnamon and salt. Chop the walnuts roughly and mix them into the flours. Create a little well in the middle of the flours for the wet ingredients to be mixed in.


Mash the bananas until they're smooth paste. In a separate bowl, lightly beat the eggs just enough for them to be mixed. Apply the bananas into the eggs and stir well.


Mix the lemon zest into the eggs as well. Then it's time to add both of the sugars, oil, vanilla extract and lemon juice into the mixture and we're almost there!


Pour 3/4 of the mixture into the well and stir it well. When you're done with that, you can pour in the rest of the mixture and kind of fold it in. Try to avoid extra stirring since the bread will loose its fluffiness if done so. 


Move the batter into the loaf pan with spoon. As seen from the picture, the pan should be about half full.. or half empty if you're pessimist :D
Bake the bread on the middle level for 35-40 mins (mine actually took 50 mins for some reason). Just check it with a tooth pick or what not so it will be fully baked.


The one we have here turned out to be extremely delicious but I feel like it was missing some fluffiness. Just need to remember next time not to stir it too much. :) I'll probably make some more on next week since my brother also fell in love with this. I got a kind request from him yesterday that if I'd have any time to make some more of it soon. :D

10/10 and two thumbs up from P-chic. This is definitely going to my "best recipes" archive!